Testen

Welke test gebruikt Coronatest Heusden?

Sneltest, (Roche Rapid Antigen test)
Sneltesten is uitermate geschikt om snel te weten of u besmet(telijk) bent. Dit bijvoorbeeld om familie, vrienden en collega’s te beschermen.
U bent in een situatie geweest, waarbij u mogelijk besmet bent geraakt met het coronavirus. Bijvoorbeeld wanneer u een melding krijgt van de corona app of van de GGD.
Let wel; indien u geen symptomen heeft (en dus niet welkom bij de GGD), kunt u wel degelijk (zeer) besmettelijk zijn. Ook dan is onze Corona sneltest een uitkomst. Sneltesten voorkomt onnodige thuis quarantaine. U kunt na online boeking meestal meteen terecht in onze Corona Snelteststraat in Drunen.
De kosten van de sneltest zijn €59,- en kunt u voldoen via een IDEAL betaling bij het online boek proces.

De PCR test (polymerase chain reaction -test)
Dit is een test om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Een door de zorgprofessional afgenomen keel-en neusswab vormt de basis van het de PCR test. Het opgevangen materiaal wordt in het laboratorium geanalyseerd. Hieruit volgt een negatieve of positieve uitslag. (gegarandeerd binnen 24 uur)

Vooral voor reizen wordt deze test veel gebruikt. De meeste landen hebben op dit moment een inreisbeperking als onderdeel van de coronamaatregelen. Een negatieve PCR test met medisch certificaat is dan nodig om het land in te mogen reizen en verplichte quarantaine te vermijden.

Coronatest Heusden kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gehouden voor eventuele onjuistheden of de uitkomst van de test. Testen is altijd een momentopname.

Wanneer testen?
Wetenschappers stellen vast dat op basis van de huidige kernsymptomen – hoesten, koorts, benauwdheid en het verlies van geur en smaak – zo’n 69 procent van alle coronagevallen ontdekt worden. Door die lijst uit te breiden met vermoeidheid, keelpijn, diarree en hoofdpijn zou maar liefst 96 procent van de gevallen gevonden kunnen worden. Het RIVM is bezig het OMT opnieuw te informeren over deze nieuwe bevindingen. Het advies is dan ook om je ook bij (nu nog) aspecifieke klachten zoals ernstige vermoeidheid, diarree en hoofdpijn te laten testen!
Bron: NOS 18 februari 2021